Középfoku írásbeli felvételi vizsga

2020. január 18-án írták írásbeli felvételi dolgozataikat a középiskolába jelentkező diákok. A gimnáziumban 85 tanuló vett részt a vizsgán. 10 órától a magyar nyelv, 11 órától a matematika központi felvételi dolgozatok megírására került sor.

Karácsonyi műsor

A téli szünet előtti, utolsó tanítási nap volt a mai. A tantermeket a diákok már feldíszítették, hogy karácsonyi hangulat járja át a gimnázium falait. A hangszórókból karácsonyi dalok szóltak, ami még közelebb hozta az ünnepet. A tizedikes osztályok már hetek óta készülődtek osztályfőnökeikkel, hogy ezt a napot egy csodálatos műsorral koronázzák meg. Egy megható történetet és egy vidám táncot, illetve egy „gyertya-táncot” is láthattunk, melyek közül mindenki megtalálhatta a szívéhez közel álló produkciót. Az előadás végén megkóstolhattuk a kilencedikes osztályok által készített mézeskalácsot, ami ismét remekül sikerült.

Boldog karácsonyt és jó pihenést kívánunk minden kedves kollégánknak, diákunknak és családjuknak!

Előadás Szenegálról

A Marcali Földrajzosok Köre szervezésében 2019. december 9-én dr. Gyuricza László a PTE TTK Földrajz és Földtudományi Intézet Turizmus Tanszékének docense tartott előadást Szenegálról iskolánkban. Előadónk tavaly járt ebben az országban, az ott szerzett élményeit osztotta meg a hallgatósággal egy órás előadásában. A jelenlevők a vetített képeken kívül, a program zárásaként egy fergeteges tánc és akrobatikus elemeket tartalmazó produkció videóját is megtekinthették.

            Köszönjük Marcali Város Önkormányzata Civil Kapcsolatok, Kulturális, Idegenforgalmi, Sport és Ifjúsági Bizottságának a program megvalósulását segítő anyagi támogatását!

                                                                                                          Káplár Veronika

Mézeskalácssütés a Gimiben

Szerdán délután került sor a gimnázium ebédlőjében a karácsony közeledését is jelző mézeskalácssütésre. Hagyományunknak megfelelően ez a 9. évfolyamosok feladata. Idén is örömmel vettek részt diákjaink a sütés előkészítésében, majd a kalácsok díszítésében, és nem utolsó sorban a jól végzett munka eredményeként a kóstolásban is. Köszönjük dr Fülöpné Kesztyüs Ágota Anna niklai polgármester asszonynak a méz felajánlását, valamint  a Marcali Központi Konyha dolgozóinak segítségét!

Adventi vásár

Idén lehetőségünk nyílt részt venni az Adventi vásáron, a Künzelsau téren. Aki arra járt, találkozhatott a gimnázium tanáraival, dolgozóival illetve diákjaival. Az érdeklődők egy rövid videót is megnézhettek az iskola életéről, és volt diákjaink videoüzenetben meséltek gimnáziumi éveikről és a továbbtanulásuk sikerességéről. Az intézmény támogatására is adódott lehetőség, a szülők által készített karácsonyi díszek megvásárlásával. Ráadásként tanulóink egy rövid műsort is előadtak, mely először az Adventi gyertyagyújtáson volt látható.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Szülői Munkaközösségnek, hogy munkájukkal támogatták iskolánkat és az Önkormányzatnak, hogy lehetőséget kaptunk a megjelenésre!