8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

Iskolánk 2 csapattal vett részt a Techtogether Junior Zalaegerszeg pályaorientációs rendezvényen, versenyen, melyet Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány az Európai Szakképzési Hét keretében az Autopro.hu autóipari szakportállal és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve 2018. november 5-én 3. alkalommal rendezett meg.

Az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények célja, hogy vonzóbbá tegyék a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést középiskolai- és felsőoktatási szinten.

A versenyprogramot a régió felsőfokú intézményeivel és vállalataival együttműködve alakították ki, felhasználva a korábban megrendezett versenyek tapasztalatait is.

TechTogether Junior Zalaegerszeg versenynek előzetes és helyszíni feladatai voltak.

Előzetes feladat: Képzeljétek el, hogy 2042-t írunk!

A technológiai fejlődésnek köszönhetően a bennünket körülvevő világ alapjaiban változik meg és közben eddig ismeretlen szakmák, munkakörök jönnek létre.

Mit gondoltok, hogyan fog megváltozni a településetek és annak környéke?.

A csapatoknak a helyszínen előadást kellett tartaniuk az elkészített prezentáció alapján, kvízjátékban vettek részt a versenyen megjelenő vállalatokkal kapcsolatban, munkaerő-piaci készségeket tesztelő gyakorlati (természettudományi alapú ügyességi, mérési, becslési, gyorsasági, megfigyelési, stb.) feladatokat kellett megoldani.

A versengés érdekessége, hogy a különböző iskolákból érkező csapatoknak a verseny egyes elemeiben egymással is együtt kellett dolgozni.

A jó hangulatú, precízen megszervezett, időkereteket betartó, sokszínű tudást, kreativitást, gyorsaságot igénylő versenyen 16 csapat vetélkedett egymással. Sikeresen vették diákjaink az akadályokat és így egyik csapatunk a 2. helyen (Bene Fruzsina, Borbély Lili, Czibula Diána, Király Lilla, Ősz Zoltán, Péter Dávid) a másik pedig a középmezőnyben (Ámmer Fanni, Bojtor Barnabás, Harcz Bence, Pajor Gergő, Palacskó Zsombor, Pálfi Péter) végzett. Gratulálunk az eredményeikhez!

A verseny szervezőinek és támogatóinak köszönhetően nem csak élményekkel, hanem értékes ajándékokkal gazdagodva indulhattunk haza.

 

 (Jandricsné Simon Erika)